Elmalı tart öyle göründüğü kadar zor değil. Bu tarif ile sizde bana hak vereceksiniz.
Sevgili Gülhan kara ile yaptığımız Elmalı Tart tarifine de bakabilirsiniz.
O kısımda yapım aşamalarının fotoğrafları mevcut.
Tık Tık
Denemeniz dileğiyle
Elmalı Tart
Malzemeler: (28 cm kalıp için)22 mm kullanırsanız 100 gr margarin kullanın.
Hamuru için;
150 gr margarin
1 su bardağı toz şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (4-5 su bardağı kadar )
İç malzeme;
4 adet orta boy yeşil elma
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tarçın
Üzerine İsteğe bağlı olarak 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
- Elmaları soyup küp küp doğrayın.
- Tavaya koyup üzerine toz şekeri ve tarçını ekleyin.
- Kısık ateş üstünde şeker eriyene dek arada karıştırarak pişirin. İç malzemeyi soğumaya alın.
- Fırını 175 derecede ısıtın.
- Hamur için, margarini şeker ile bir kapta karıştırın.
- Yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ve unu kontrollü olarak ekleyip yoğurun. Kulak memesi kıvamında olacak.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
- Hamurun 1/3’ünü ayırın. Kalanını merdaneyle açıp 28 cmgenişliğindeki kalıba yayın.
- Üstüne iç malzemeyi yayın.
- Ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesin.
- Payın üstünü bu şeritlerle kafes şeklinde düzenleyin.
- Hamur artarsa elinizde bulunan kalıplar ile şekiller kesin.
- Bunları da kafesin üstüne koyup süsleyin.
- Isınmış fırında üstü pembeleşinceye kadar, yani yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.
- Afiyet bal olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder