Sanal dostluk...
Bugün benim doğum günüm..
Günler ne çabuk geçiyor kaç mı oldum.. 33 :)
33 yaşında 10 yaşında bir kız 19 aylık bir erkek çocuk annesiyim.
Erken yaşta anne olmak harika bir duygu.
Hep derim ben bu siteyi hiç kimse ile yarışmak için yapmadım.
Sadece güzel ve kötü anılarımı paylaştığım ve kızıma bir anı ve tarif defteri olarak yazıyorum.
İyi ki bu blog camiasına girmişim. Bugün şuan saat daha 16:00 olmasına rağmen bazılarının yüzünü
dahi görmediğim bir dünya insan bana doğum günü mesajı yolladı.
Harika bir duygu.. Sanal dostluk olur mu demeyin.
Oluyor bazen 15 yılınızı beraber geçirdiğiniz insanlar sizin yanınızda olmaz iken sadece blog camiasından tanıdığınız insanlar size sağlığınızı
soruyor. Bu nedenle seviyorum ben bu blog alemini..
Hepinize sonsuz teşekkürler.
Acı ve güzel günlerimde yanımda olan tüm dostlarım..
İyi ki varsınız..
Su Köfte için Malzemeler
500 gr Yağsiz kiyma
3 Çay bardagi ince bulgur(cig koftelik)
1 orta boy yumurta
1 iri sogan
1 dis sarmisak
2 çorba kasigi un
1 çay kasigi karbonat
1 çorba kasigi karisik salca
Tuz damak tadınıza göre (bence 1 çay kaşığı yeterli)
1 çay kasigi karabiber
Pulbiber
Salcali Suyu Icin:
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
6 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
YAPILISI:
Bir kaba kıyma,rendelenmis soğan,sarmisak,bulgur,yumurta,baharatlar,salca,karbonat ve un ilave edilir.
iyice yoğurulur.
Bu harç size ilk basta yumusak gelebilir ama kofteleri yuvarlayana kadar bulgur şişeceğinden yumuşak bir karisim elde edilmis olmali.
Bir tabaga su konur ve yoğurulan malzeme elle ufak parcalar kopararak arada bir eller ıslatılarak iki avuc arasinda yuvarlayarak küçük bilyeler yapilir.
Bütün malzeme bitene kadar devam edilir.
Eger kofteler yuvarlarken sert oluyorsa suyla eller ıslatılır.
Köftelerimiz yuvarlaninca hafif un serpilmiş bir kaba konur,
Tepsi ileri geri hareket ettirilerek köftelerin unlanması sağlanır bir kenarda bekletilir.
Sıvıyag tencereye alinir,soğan ince ince doğranir ve kavrulur iyice kavrulunca salca ilave edilir.
Biraz sonra 2 litre su ilave edilir ve tuz ilave edilip 10 dakika kaynatilir.
Daha sonra köfteler içine yavaş yavaş bırakılır ,su tekrar 10-15 dakika daha kaynatilir ve ocak kapatilir.
Yemegimiz biraz iliyinca servis yapilir .
AFIYET OLSUN!!!
NOT:
Bu yemek 6-8 kişiliktir.
Verdigim malzeme fazla oldugundan bir defa pisirmek icin fazla olabilir.
Eğer bir buzdolabi posetine koyup dondurucu ya koyarsaniz bir sonraki pisirmeye hazir olur.
Salcali suyunu kaynatip hemen pisirebilirsiniz.
Dondurucu da uzun sure saklayabilirsiniz.
Eğer kiymaniz yağliysa kofteler dağilacaktir siz de yağsiz eti robottan çekip kiyma yapabilir ve onu kullanabilirsiniz.
1.09.2014
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder