2 kişilik
Malzemeler :
150 gr Barilla İntegrale (tam Bugday ) Spaghetti makarna
6 adet jumbo karides
100 gr kiraz domates
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
6-7 dal maydanoz doğranmış
1 diş sarımsak
1 adet mini kırmızı acı biber
Tuz
Hazırlanışı:
Makarnamızı haşlamak için orta boy bir tencereye su ekleyin. Kaynayınca tuz ilave edip makarnayı da ekleyin.
Makarna istediğiniz yumuşaklığa gelene dek pişirin.
Süzüp kenara alın.
Work tavasına zeytinyağını ekleyin ve kızdırın.
Üzerine incecik doğradığınız sarımsakları ilaveedin. Acı biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğrayın ve tavaya ekleyip kavurmaya devam edin.
Makarna suyundan 1 çay bardağı kadar ekleyin.
Karidesleri ekleyip hızlıca tavada ters düz edin. Maydanozu da ekleyin. (yüksek ateşte olmalı ocak )
Domatesleri ortadan kesip tavaya ekleyin.
Karidesler pişince ve suyunu çekince kenara süzdüğünüz makarnayı ilave edip tavada bir iki karıştırıp ocaktan alın.
Servis tabağına alıp dilerseniz permasan peyniri ile tüketin.
Afiyet bal olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder