
Malzemeler:
hamur için:
1 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
Yapılışı:
Hamur malzemeleri karıştırılır. mantı hamuru kalınlığında açılır. 2 cm kalınlığında şeritler kesilir bol unlanarak üst üste dizilir ve üçgen şeklinde küçük dilimlenir. Resimde ayrıntılı olark görünüyor.Ve kurması için bir örtüye serilir ilerde kışın kesme makarna yada sade mantı veya kesme çorba yapmak için kullanılır .
yakında kesme çorbası tarifi ile burda olucam
3 yorum:
Sevil'cim, ellerinize sağlık, afiyetle yiyin. Zonguldak'a gittiğmde annem de hazırlamış, kurutuyordu. Erişte, kesme mantı, kuru yufka, vb. Biz de kış hazırlığı olarak mutlaka yapılır ama Ramazan da olmazsa olmaz. Özellikle erişteyi sahurda mutlaka pişirirler. Kesme mantıyı da haşlayıp, sarımsaklı yoğurtla sade olarak pişirirler. Kırşehir'de ise Üzerine kıymalı sos hazırlıyorlar. Ben o halini daha çok seviyorum. Sevgilerimi gönderiyorum, hayırlı iftarlar.
Sevilciğim çok hamaratsın maşallah.Ellerinize sağlık her ikinizin de.Allah sağlıkla yemeyi nasip etsin.
afiyetle sağlıkla yiyin canım.ellerinize sağlık..sevgiler...
Yorum Gönder