- 1 su bardağından 1 parmak az yoğurt
- 1 yumurta
(Harcı için)
- 6 adet pırasa
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağından bir parmak az pirinç
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı;
Pırasaların uç kısımlarını kesip alın, elimizde kalan kısımlarını iyice yıkayıp piyazlık soğan şeklinde doğrayın. Bir tencerede zeytinyağında 3-4 dakika sote edin üzerine ayıklayıp yıkadığınız pirinci ekleyin bi kaç kez karıştırdıktan sonra sütü ilave edin (süt ısıtılmadan konmalı), tuzu ekleyin. Pirinçler sütü çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin, sonra soğumaya bırakın.
Hazırlanışı;
Pırasaların uç kısımlarını kesip alın, elimizde kalan kısımlarını iyice yıkayıp piyazlık soğan şeklinde doğrayın. Bir tencerede zeytinyağında 3-4 dakika sote edin üzerine ayıklayıp yıkadığınız pirinci ekleyin bi kaç kez karıştırdıktan sonra sütü ilave edin (süt ısıtılmadan konmalı), tuzu ekleyin. Pirinçler sütü çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin, sonra soğumaya bırakın.
Yufkaları 8 eşit parçaya bölün tıpkı sigara böregi yapacagımızda yufkaları üst üste koyar ve ufak üçgenler yaparız ya işte o şekilde yapıcaz ve toplam 24 adet ufak üçgenimiz olacak :=))
Tenceredeki harcı 24 eşit parçaya ayırın.(tahmini 2 tatlı kaşıgı kadar koyucaz her yufka içine )
Yufkanın bir parçasını tezgaha serip üzerine harcın 1 parçasını alıp gelişigüzel çok olmamasına dikkat ederek dağıtın. Yuvarlayıp, sigara şekli verin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp yağlanmış tepsiye dizin.
Bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpın ve böreklerin üzerini kapatacak şekilde yayın.
Fırını 180 C ye ayarlayıp, üzerleri kızarana kadar 35-40 dk. pişirin.
Fırını 180 C ye ayarlayıp, üzerleri kızarana kadar 35-40 dk. pişirin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder