SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
67, TARİF SEVGİLİ BİRSEL-İREM'DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Afyon Lokumu
Malzemeler :
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
100 gram margarin
Arasına;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Antep fıstığı ya da cevizHindistan cevizi
Yapılışı :
4 su bardağı süt 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Margarin ve 1 paket vanilya eklenip karıştırılır. Margarin tamamen eriyince ateşten alınır. Yaklaşık 10 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, hazırlanan muhallebi dökülür ve düzgün bir şekilde yayılır. Krem şanti 1 su bardağı soğuk süt ile çırpılır, muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir. Buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra dikdörtgen dilimler halinde kesilir. Antep fıstığı ya da ceviz serpilip rulo yapılır. (Muhallebi tepsiye ince olarak yayılırsa rulo yapmak daha kolay oluyor.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder