SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
45, TARİF SEVGİLİ SUSAMÇÖREKOTU'NDAN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
SÜTLÜ İRMİK TATLISI
1 paket(orta)irmik,
250gr margarin veya tereyağı,
2,5 su bardağı süt,
2,5 su bardağı toz şeker,
Arzuya göre fındık,çam fıstığı,hindistan cevizi vs
Aslında bilinen, daha çok kandillerde yapılan irmik helvası ama;lezzet ve görüntüsü helvadan farklı ve çoook güzel.Tereyağı ve süt mükemmel bir lezzet ve kıvam veriyor.
Tereyağı eriyince irmik ilave edip birlikte hafif esmerleşene kadar kavurmak gerek arzuya göre ceviz, fındık, çam fıstığı ile kavrulabilir.
Diğer tarafta süt ve şeker eritilir hafif ılık olacak,irmik rengi hafif esmerleşince ocak kısılarak şekerli ılık süt ilave edilir,tahta kaşıkla karıştırıp kapağı kapatılır.Sütü çekince tekrar karıştırılır,ocak kapatılır ve demlenmeye bırakılır.daha sonra da şekil verilir ve süslenir.Dondurma kaşığıyla şekil vermesi oldukça kolay....
AFİYET ŞİFA OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder