SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
77, TARİF SEVGİLİ BİRSEL-İREM'DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Midye Poğaça
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
2 yumurta beyazı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı ılık süt (orjinal tarifte 1 çay bardağı)
1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Arasına sürmek için
150 gr tereyağı
İçi için:
Beyaz peynir, maydanoz
Yapılışı :Hamur için gereken tüm malzemeler yoğurulur. Yumuşak bir hamur olması için gerekirse biraz daha süt eklenebilir.Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra mayalanmasını beklemeden 4 parçaya bölünür. Her bir parça orta büyüklükte açılır. Birinci hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürülür, ikinci hamur üzerine kapatılır ve onun da üzerine tereyağ sürülür. Rulo şeklinde sarılır. Kalan iki hamurda aynı şekilde hazırlanıp buzdolabında 1 saat bekletilir. Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurlar 2 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen yeri altta kalacak şekilde çevirilir ve bastırılarak büyütülür. Ortasına peynirli harç koyulur ve poğaça yapar gibi kapatılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder