SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
112, TARİF SEVGİLİ TARİFDÜNYASI'NDAN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
112, TARİF SEVGİLİ TARİFDÜNYASI'NDAN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
PEYNİRLİ SU BÖREĞİ
HAMURU İÇİN
5 yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı su
6 bardak kadar un
İÇ MALZEMELER
yarım demet maydanoz ince doğranmış
200 gr kadar beyaz peyniri güzelce karıştırın içi hazır
KAYNAMA SUYU İÇİN
yarım limon suyu
tahmini tuz
su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
SOĞUTMA SUYU İÇİN:
ben çabuk olsun diye büyük bir kapın içine buzlu su yaptım
YAĞ İÇİ VE ÜZERİ İÇİN
150 gr margarin isteyen tereyağ koyabilir
1 çay bardağı sıvı yağ margarini eritin sıvı yağı ekleyin yağınız hazır bulunsun
YAPILIŞI:
Hamurun malzemelerini bir kapa koyun yoğurun yumuşak bir hamur olsun hamuru eşit bezelere bölün yuvarlak bezeler yapın 20 dakika kadar bekletin 9 beze çıkıyor bu malzemeden dinlenen bezelerinizi un yardımı ile yufka açar gibi açın tepsiniz normal bir tepsi olsun yufkanızı ona göre açın açtığınız yufkaları kenarda bekletin üst üste koyarsanız aralarına un serpiştirin siz yufkaları açarken kaynama suyunu koyun kaynamaya başlasın yufkalar bitince tek tek kaynak suda haşlayın koyduğunuz yufka suda 5 dakika kadar kaynasın süzerek buzlu suya koyun elinizle yufkanın suyunu süzdürün yağladığınız tepsinize dizin iki yufkada bir iç malzemeden koyun her yufkanın arasına tahmini erittiğiniz margarin ve sıvı yağdan gezdirin bu işlemi yaparak yufkaları bitirin en üste arta kalan yağdanda sürün fırınınızın börek ayarında pişirin ılık servis yapın zor bir börek bende ilk kez yaptım denemeye değer bir arkadaşın dediği gibi bende su böreği yapabildim diye diye afiyetle yiyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder