50, TARİF SEVGİLİ BENİMYEMEKLERİM'DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
1 kg barbunya
1/3 su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
1 adet limonun suyu
2 adet soğan
1 adet iri boy havuç
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Süslemek için:
Maydanoz
1 adet limonun suyu
2 adet soğan
1 adet iri boy havuç
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Süslemek için:
Maydanoz
Hazırlanışı: :
Barbunyayı ayıklayın ve yıkayın daha sonra bir tencereye alın ve üzerine 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Limon suyunu da kattıktan sonra kısık ateşte barbunyayı haşlayıp süzün zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp kıyılmış soğan ve küp doğranmış havucu sote leyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi katın. Sivribiberi ufak ufak doğrayıp sote leyin. Barbunyayı toz şeker ve tuzu ekleyin. bir kahve fincanı su koyun. Kısık ateşte 15 dakika pişirip ocaktan alın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin servis tabağına alın ve üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin soğuk olarak servis yapın....
Barbunyayı ayıklayın ve yıkayın daha sonra bir tencereye alın ve üzerine 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Limon suyunu da kattıktan sonra kısık ateşte barbunyayı haşlayıp süzün zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp kıyılmış soğan ve küp doğranmış havucu sote leyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi katın. Sivribiberi ufak ufak doğrayıp sote leyin. Barbunyayı toz şeker ve tuzu ekleyin. bir kahve fincanı su koyun. Kısık ateşte 15 dakika pişirip ocaktan alın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin servis tabağına alın ve üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin soğuk olarak servis yapın....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder