SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
117, TARİF SEVGİLİ BENDENSOFRANIZA'DAN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
TAVUKLU SEBZELİ KABAK
malzemeler:
5-6 Adet kabak
2 Çay bardağı patates haşlanmış küçük küp kesilmiş
1 Çay bardağı mantar haşlanmış küçük küp kesilmiş
1 Havuç haşlanmış küçük küp kesilmiş
1 Çay bardağı bezelye
Karabiber, tuz
Beşamel sosu için:
3 Su bardağı süt3 Yemek kaşığı dolusu un
100gr. Margarin
Yapılışı:
Margarini eritin. Unu ekleyip, sarartmadan hafifçe kavurun. Sütü ekleyip, muhallebi kıvamında pişirin ve ocaktan alın. İçine sebzeleri, tavuğu, tuzu karabiberi karıştırın. Kabakları temizleyip yıkayın ve dirili kalacak şekilde haşlayın. Kabakları karnıyarık şeklinde kesin ve içlerini oyup, beşamel soslu karışımdan doldurun. Fırında üzerleri kızarana dek pişirip, sıcak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder