SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
85, TARİF SEVGİLİ ASLININMUTFAĞI'NDAN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler:
8 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç
Terbiyesi için:
2 yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı un
tuz
Süslemek için:
kuru nane
pul biber
tereyağ
YAPILIŞI:
Pirinçleri ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye alın ve suyu da ekleyerek kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu esnada terbiye malzelerini derin bir kaba alarak çırpıcıyla karıştırın. Pirinçler yumuşayınca suyundan 1-2 kepçe terbiye sosuna dökün ve birkaç kez karıştırın ki sosu çorbaya döktüğünüzde çorba kesilmesin. Terbiye sosunu yavaş yavaş pirinçlerin olduğu tencereye dökün, aralıksız karıştırın. Tencerenin ağzını kapatıp 10-15 dk. pişmeye bırakın. Servis edeceğiniz zaman tereyağ, nane ve pul biberi küçük bir cezvede yakın ve çorbanın üzerine gezdirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder