10,YARIŞMAMIZ VE TARİFİ
SEVGİLİ AYTEN EMEGİNDEN VE DESTEGİNDEN ÖTÜRÜ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.OYUNUZU KULLANMAK İÇİN DEVAMINI OKUYUNUZ YAZININ ALTINDAKİ YILDIZLARDAN TERCİH YAPINIZ……CANIM BAŞARILAR DİLERİM
Cappuccinolu Pasta
Malzemeler :
Pandispanya İçin;
4 adet yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı mısır veya buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Arasına ;
Cappuccino Aromalı Crème OléDamla çikolata
2,5 su bardağı süt
Üzerine ;
1-2 su bardağı krema
120 gr. Bitter çikolataFındıklı çikolata
Şeker hamuru
Krem şanti
1/2 su bardağı süt
Yapılışı :
Yumurta akları cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Ayrı bir kasede yumurta sarıları, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpılır. Toz malzemeler birlikte elenir, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın.· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Pandispanya soğuyunca iki kat olacak şekilde kesilir. Süt veya neskafe ile ıslatılır. Cappuccino Aromalı Crème Olé paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp pandispanyanın birinci katına yayılır. Damla çikolata serpilip, diğer katı üzerine kapatılır. Krema kaynatılır, içine parçalanan bitter çikolata atılarak eritilir. Ilınınca pastanın üzeri çikolata ile kaplanır. Fındıklı çikolata, krem şanti ve şeker hamurunda yapılan güllerle süslenir.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder