100, TARİF SEVGİLİ BİRSEL-İREM'DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Patlıcan Musakka
Malzemeler :
4 adet patlıcan
2 adet patates (isteğe bağlı)
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet domates
5-6 adet yeşil biber
kaşar dilimleri (isteğe bağlı)
tuz, karabiber
sıvı yağ
salça
Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulup halka şeklinde doğranır. Acı suyunun çıkması için tuzlu suda bekletilir. Patatesler de soyularak halka şeklinde doğranır ve kızartılır. Patlıcanlar tuzlu sudan alınıp yıkanır ve suları süzülerek kızartılır. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerinde bekletilir. Kızaran patates ve patlıcanlar fazla yağları alınıp tepsiye dizilir. Bir tavada yemeklik doğranmış soğanlar pembeleştirilir. Kıyma eklenip, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Küp doğranmış domatesler de tavaya alınıp domates eriyinceye kadar pişirilir. Salça, tuz ve karabiber eklenip kıymalı harç patlıcanların üzerine yayılır. Tepsiye biraz su eklenip üzerine domates, biber ve kaşar dilimleri yerleştirilir. Sıcak fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir. Maydanozla süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder