96, TARİF SEVGİLİ SEVİNCCE'DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
KÜRDAN TATLISI
malzeme:
1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
çeyrek limon suyu
1 fiske vanilya
süslemek için :
hindistan cevizi,nar tanesi kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI:
Şekeri ve suyu kaynatın.Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin.Bir dakika daha kaynatın.Ateşten alıp vanilyayı ilave edin.S oğumaya bırakın.Bir yufkayı ortadan ikiye bölün.Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinde sarın.3 cm genişliğinde kesin.Her bir ruloya kürdan batırın.Kızdırılmış yağda kızartın.Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın.3-5 dakika beklettikten sonra tatlımız servise hazır.Afiyet şifa olsun..!
Not:Şerbetin soğuk olması tatlımızın çıtır olmasını sağlar.Yufkanın gevşek sarılması tatlımızın hamur olmasını engeller.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder