34, TARİF SEVGİLİ SİHİRLİELLER34 DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler :500 gr kıyma
1 adet soğan
Bayat ekmek
1/2 demet maydonoz
1 adet soğan
Bayat ekmek
1/2 demet maydonoz
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
İsteğe bağlı olarak baharat
10 adet yeşil biber
Karıştırma kabın içerisine soğanı rendele ,kıymayı,bayat ekmeği,ince kıyılmış maydonozları,baharatı,salçayı ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın.30 dakika buzdolabında dinlendirin.Daha sonra şişlere takın.Borcamın içerisine bir miktar su koyun hazırladığımız şişleri borcamın üzerine dizin (yağlar suyun içerisine aksın diye ) biberleride şişe takın önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişir.
Pilav için :1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Pirinci yağda kavur üzerine sıcak suyu ilave ederek pişir.Diğer yandan soğanı piyazlık doğrayın limon,sumak ve zeytinyağı ile karıştırın.Maydonoz ve domatesle birlikte servis yapın.Afiyet olsun.
2 diş sarımsak
İsteğe bağlı olarak baharat
10 adet yeşil biber
Karıştırma kabın içerisine soğanı rendele ,kıymayı,bayat ekmeği,ince kıyılmış maydonozları,baharatı,salçayı ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın.30 dakika buzdolabında dinlendirin.Daha sonra şişlere takın.Borcamın içerisine bir miktar su koyun hazırladığımız şişleri borcamın üzerine dizin (yağlar suyun içerisine aksın diye ) biberleride şişe takın önceden ısıtılmış fırında 190 derecede pişir.
Pilav için :1 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Pirinci yağda kavur üzerine sıcak suyu ilave ederek pişir.Diğer yandan soğanı piyazlık doğrayın limon,sumak ve zeytinyağı ile karıştırın.Maydonoz ve domatesle birlikte servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder