SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
29, TARİF SEVGİLİ NİLGUN'DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
12 yaprak güllaç
2,5 litre süt
2,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı gül suyu
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Süslemek için:
Toz Antep fıstığı
Kiraz şekerlemesi
Hazırlanışı: :
Süt toz şeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Gül suyu ilave edip karıştırın. Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın. Ortasına ceviz serpin kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp cevizin üzerine üst üste yerleştirin. Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve 15 dakika bekletin. Ardından istediğiniz şekilde kesin üzerine toz Antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder