SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
27, TARİF SEVGİLİ ABLAM SUDİREM'DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler:
1 paket güllaç yufkası (12 adet)
2,5 lt. süt
1 paket vanilya
750gr. toz şeker
1kase ceviz
süslemek için nar, vişne, fıstık vs.
Hazırlanışı:
Süt ve şeker kaynatılır.
Güllaç yufkaları borcama parlak kısımları üste gelecek şekilde yerleştirilir.
Tepsinin boyutuna göre küçük parçalara ayrılabilir.
Her güllaç yufkası sıcak süt ile ıslatılır.
İşlem yufkalar bitene kadar tekrar edilir.
Yufkaların arasına ceviz konur.
Kalan süt en üste dökülüp dolapta bekletilir.
1 gün sonra servis yapılırsa tam kıvamında olur.
Üzeri vişne fıstık vs. ile isteğe göre süslenir.
Sevenler sütün içine 1-2 kaşık gül suyu koyabilir.
AFİYET OLSUN!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder