SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
20, TARİF SEVGİLİ HÜLYANINMUTFAĞI 'DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler:
1,5 paket petibör büsküvi
2 bardak süt
1 poşet krem şanti
5 büyük ekşi elma
1 su bardağı toz şeker
1 şeker kaşığı tarçın
1/2 su bardağı ceviz ( iri çekilmiş)
1/2 su bardağı fındık ( iri çekilmiş)
Bolca hindistan cevizi
Fıstık ezmesi v damla çikolata
İlk önce 1 poşet krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpalım ve kıvam alması için dolaba atalım.
Daha sonra rendelediğimiz elmalarımızı şekerimizle beraber tavada güzelce harmanlayalım elmalarımız iyice pişip kendini saldığı zaman tarçınımızı , ceviz ve fındığımızı ekleyip harcımızı soğutuyoruz
Şantimizi ve elmalarımızı hazırladıktan sonra 1 bardak sütümüzü yemek tabağına dökerek büsküvileri tekep teker sütte ıslatıp diktörtgen borcamımıza dizelim. ( Borcamı sudan geçirip ıslatmayı unutmayalım)
İlk kat büsküvileri dizdikten sonra üzerine elmalı harcımızın yarısını seriyoruz elmalı harcın üzerine de çok ince bir kat olarak krem şantimizin yarısını sürüyoruz.. Aynı işlemi 2. kat içinde gerçekleştirip önce büsküvileri ıslatıp diziyoruz sonra elmalı harcı seriyoruz ( bu kata krem şanti koymuyoruz) elmalı harcın üzerine ise 3. kat büsküvilerimizi yine sütte ıslatıp borcama diziyor ve kalan krem şantimizi büsküvülerimizin üzerini kapatacak şekilde gzüelce yayıyoruz. En üstede bolca hindistan cevizi serpip üzerini istediğimiz şekildesüslüyoruz.
Not: Damla çikolata koymanız önemle rica olunur çünkü lezzetine lezzet katıyor..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder