Malzemeler :3 adet yufka1 su bardağı süt5-6 adet sosis8-10 adet mantar3-4 dal dereotutuz, karabiberdomates püresi ya da salçaYapılışı :Sosisler ve mantarlar dilimlenerek sıvı yağda kavrulur. Mantar bıraktığı suyu çekince domates püresi ya da salça eklenir. Tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Ocaktan alınca ince kıyılmış dereotu ilave edilir.1. Yufka kenarları dışarıya sarkacak şekilde tereyağıyla hafifçe yağlanmış teflon tavaya yerleştirlir. 2. Yufka parçalanarak süte batırılır ve tavaya dizilir. Sosisli harç yufkaların üzerine yayılır. Üzerine 3. yufka parçalanıp süte batırılarak yerleştirilir. Tavanın kenarlarından sarkan yufkalar bohça gibi katlanarak böreğin üzeri kapatılır. Ocakta ters düz edilerek yufkanın üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Üçgen dilimler halinde kesilerek sıcak servis yapılır.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder