21.01.2009
ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ
PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
113. TARİF ADI:ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ
GÖNDEREN: http://susamcorekotu.blogcu.com/
ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ
2 adet kereviz,
1 adet havuç,
1 adet soğan,
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Önce kerevizler soyulur,doğranır ve limonlu suda bekletilir ki;kararmasın
Soğan ve havuç doğranır az zeytinyağı ile kısa süre kavrulur,kerevizlerde yıkanıp ilave edilir kısık ateşte kısa bir süre daha kavrulur,üzerine:
1çay bardağı sıcak su,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 portakalın ve yarım limonun suyu sıkılarak ilave edilir.
Kısa sürede pişen yemeğimize en son zaten haşlanmış olan bezelye ilave edilir ve ocaktan alınır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder