PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
253. TARİF ADI: MANTAR KURABİYE
GÖNDEREN: http://yemektarifleri.blogcu.com/
MANTAR KURABİYE
Malzemeler
4 yemek kaşığı tozşeker
100 gr mısır nişastası
1 adet yumurta
Yaklaşık 1,5 çay bardağı un
Yarım paket vanilin
50 gr margarin
Hazırlanışı
Malzemenin tümünü kullanarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yuvarladığınız hamurları dizin. Küçük bir kapağın ağzını su ile nemlendirip önce türk kahvesine batırıp daha sonra hamurların ortasına bastırın ve mantar görüntüsünü elde edin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Afiyet Olsun
MANTAR KURABİYE
Malzemeler
4 yemek kaşığı tozşeker
100 gr mısır nişastası
1 adet yumurta
Yaklaşık 1,5 çay bardağı un
Yarım paket vanilin
50 gr margarin
Hazırlanışı
Malzemenin tümünü kullanarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yuvarladığınız hamurları dizin. Küçük bir kapağın ağzını su ile nemlendirip önce türk kahvesine batırıp daha sonra hamurların ortasına bastırın ve mantar görüntüsünü elde edin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pişirin.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder