26.01.2009
SOSYETE MANTISI
PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
240. TARİF ADI: SOSYETE MANTISI
GÖNDEREN: http://tiritci.blogcu.com/ /
malzemesi:
*yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 çorba kaşığı margarin
*tuz
*ılık su
*aldığı kadar un
iç malzemesi:
*250 gr. kıyma
*1 veya 2 tane kuru soğan
*tuz,karabiber,kırmızı toz biber
*sarmısaklı yoğurt ve ketçap
*yapımı
*önce mayayı elimizle küçük parçalara bölüp,toz şeker ve tuzunu atıp ılık suda eritelim.erimiş yağıda katıp, aldığı kadar unla yumuşak bi hamur elde edelim.sofra bezine sarıp,ılık yerde mayalandıralım.
hamur mayalanırken,kıymanın içine küçük,küçük soğanları doğrayın.baharatlarını ilave edin.mayalanmış hamuru beze yapıp unlanmış zeminde çok ince olmayacak şekilde açıp,iri kareler halinde keselim.
kıyma harcından koyup,dört ucunu bir araya getirip iyice sıkalım.kayseri mantısının iri hali olcak.kıyma harcı ne az olacak nede çok koncak,daha sonra sıvıyağda kızartalım.kızaran hamurları borcama alıp,sarmısaklı yoğurt gezdirip,üzerine ketçapta gezdirdikten sonra servis edelim.yağda kızardığı için ayrıca yağ dökmüyoruz.işte mantımız hazır üstelik sosyetik bi mantı:)değişik lezzet arayanlar ve denemek isteyenler hemen mutfağa....
çok lezzetli kızarmasına rağmen hafif bi mantı.yapacaklara şimdiden kolay gelsin diyorum.
afiyet,şeker olsun .herkese selam ve sevgilerimi gönderiyorum..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder