21.01.2009
KADAYIF DOLMASI
PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
99. TAFİF ADI: KADAYIF DOLMASI
GÖNDEREN: http://yemekduragi.blogcu.com/ /
MALZEMELER:
Yarım kilo kadayıf
4 yumurta
Yarım bardak süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
SERBET ICIN:
2 bardak şeker
2 bardak su
Yarım limon
HAZIRLANISI:
Oncelikle serbetimizi hazirliyoruz, seker ve suyu kaynatiyoruz, kaynadiktan sonra limon suyumuzu ilave edip 5 dakika daha kaynattiktan sonra sogumaya birakiyoruz. Kadayıftan avuc icimiz kadar fazla buyuk olmayacak sekilde elimizin içine alip icerisine yeteri kadar ceviz koyduktan sonra kadayıfımızı rulo seklinde ve siki sarıyoruz.
Ayri bir kap icerisinde yumurta ve sütü çırpıyoruz. Sardigimiz kadayıf dolmalarımızı teker teker bu karışıma iyice buluyoruz dolmalarin icine bile karisimdan girmeli ve kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran dolmaları şuruba atıyoruz. Birinin sicak birinin soguk olmasi gerekiyor bu nedenle serbeti onceden yapip sogutuyoruz ve kizgin kadayiflarimizi soguk serbete atiyoruz. Şurubu çeken kadayıf dolmaları servise hazırdır.
Ben burda ceviz bulamadim antep fistigi ile yaptim uzerine de kalan dovulmus fistiklari serpistirdim.
Afiyet olsun…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder