PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
234. TARİF ADI: KREM KARAMELLİ KEK
GÖNDEREN: http://nurdaninmutfagi.blogcu.com/ /
Malzemeler:
üstü için:
3/4 su bardağı şeker
Krem karamel için:
500 ml. süt
4 yumurta ( küçük olsun)
1 su bardağı şekervanilya
1 limon kabuğu rendesi
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 " vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Yapılışı:
Önce 3/4 su bardağı şeker karamelize edilir ve sıvıyken kalıbın dibine dökülür( kalıp yağlanmayacak).Krem karamel için, süt, yumurta, şeker mikserle çırpılır.( 3-4 dakika)Vanilya, limon kabuğu rendesi eklenir.Üstte oluşan köpük varsa bir kaşıkla alınır.
Donmuş karamel şekerin üstüne dökülür.Kek için; yumurta, şeker çırpılır.Yağ, süt ilave edilip çırpılır.Un, kakao, kabartma tozu, vanilya da ekelnerek kek hazırlanır.Krem karamelin üstüne kek hamuru da dökülür.
Görünüm karışk gibi olsa da, merak etmeyin, başarılı bir sonuç çıkıyor.Kalıbtan daha geniş ve derin bir tepsinin içine sıcak su konarak kalıp içine oturtulur.
180 derecede pişirilir.Pişince fırından çıkarılır, bir gece soğukta bekletilir.Kalıptan çıkarmadan önce sıcak suya oturtulur, 5 dakika bekletilip alınır ve kalıptan çıkarılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder