27.01.2009
Mercimek Köftesi
Şanlıurfa yöresine ait bir salatadır.
PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA 246. TARİF ADI: MERCİMEKLİ KÖFTE GÖNDEREN: http://triko.blogcu.com/
Malzemeler:
2.5 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı simit (ince bulgur)
2 orta boy kuru soğan
tuz, pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
kuru nane
1 demet maydanoz
1 su bardağı yağ
kimyon
Yapılışı:
Mercimeği çorba haline getirin.çorbayı ocaktan aldıktan sonra simidi ekleyip dinlendirin.soğanları doğrayın ve yağla beraber pembeleşinceye kadar kavurun.salçayı ekleyin salçada bir miktar kavrulduktan sonra pul biberi ,naneyi ve kimyonu ekleyip ocaktan alın.dinlendirdiğiniz çorba karışım simidi köfte leğenine boşaltın.hazırladığımız sosu üzerine boşaltın maydanozuda ekleyip yoğurun.Afiyet Olsun.
Birdemliksohbet 'den mercimek köftesinin püf noktası :
Mercimek köftesine çeşitli baharatlar ile farklı bir lezzet katabilirsiniz.
Pulbiber ve nane en yaygın tercihler olurken kimyon ,kırmızı acıbiber ve isot biber de deneyebileceğiniz baharatlar arasındadır.
Mercimek köftesini servis ederken tabağı marul yaprakları ile ince limon dilimleri ile süsleyin .
Yerken de mercimek köftesini marula sarıp üzerine limon sıkabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder