23.01.2009
Revani
harika bir lezzet
MUTLAKA DENENEMESİ GEREKEN BİR TAT
Revani Malzemeleri:
4 yumurta
2 çay bardagi yogurt
1,5 çay bardagi irmik
5 çay bardagi un
2 su bardagi seker
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Hindistan cevizi (üzerine serpmek için)
Serbet:
3,5 su bardagi seker 3,5 su bardagi su ¼ limon suyu
Revani Yapılış Tarifi:
Yumurtalar mikserle seker ile köpürene kadar çirpilir.
Yogurt ve irmik ilave edilir. Elenmis una 2 kabartma tozunu ekleyerek miksere alinir.
Küçük firin tepsisine yaglayip seker serpistirilir. (Hamurun yapismamasi için).
Hamuru tepsiye döküp isitilmis firinda pembelesene kadar pisirilir.
Pistikten sonra üzerine bir bardak soguk su gezdirilir.
Önceden hazirlanan surup sogutulup dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder