PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA 215. TARİF
ADI: PEYNİRLİ PATATES TOPLARI
GÖNDEREN: http://golifa.blogcu.com/
Cok kolay bir tarif mutlaka denemenizi tavsiye ederim...Icine peyaz peynir yerine su an aklima gelen kizartilmis mantar ya da klasik bir ic olan kiyma-sogan ikilisini de ekleyebilirsiniz...Secim size kalmis...
Gerekenler:
7-8 adet orta boy patates (bir gun onceden haslanirsa daha iyi olur)
tuz,muskat rendesi,
1 yumurta
1,5 yk patates nisastasi
1,5 yk un
40 gr tereyagi
Ici icin:
Beyaz peynir
Kuru nane
Yapilisi:
Patatesler mikrodalgada isitilir. Kabuklari soyularak pure haline getirilir.Icine geri kalan malzemeleri eklenerek 1/2 saat buzdolabinda dinlendirilir.
Bu arada beyaz peynir bir catalla ezilerek icine kuru nanesi karistirilir.
Dolaptan aldigimiz hamurdan toplar yapilir (eller islatilarak) ve icine beyaz beynirli karisimdan eklenir.
Bir tencerede kaynattigimiz tuzlu suyun icine atilarak isi en aza indirilir.Su yuzune cikan toplar kevgir yardimiyla cikarilir ve bir tabaga alinir.
Sunum sekilleri:
Ana yemek olarak ya da pilav ve patatesten farkli bir alternatif olarak et yemeklerinin yaninda garniturolarak servis edilebilir ya da haslanmis sebzelerle birlikte vejetaryenler icin alternatif bir ana yemek olabilir.
Bu tarifimi PDCSE34 un bu haftaki ev sahibi fzehra ya gonderiyorum...Etkinlikteki diger tariflere buradan ulasabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder