23.01.2009
TAHİNLİ ÇÖREK
PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
190. TARİF ADI: TAHİNLİ ÇÖREK
GÖNDEREN: http://asevimiz.blogspot.com/
malzemeler:
3-3,5 su bardagı un(aldığı kadar ama ben sanırım 3kullandım)
1paket instant maya
1 bucuk bardak ılık
* süt
1çay bardağından biraz az sıvıyag ve 60gr tereyag ya da margarin
1çay k.tuz
1yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
1bardak tahin
1bardak pudra şekeri
üzerine:yumurta sarısı ve susam
Kuru malzemeler. yani maya,tuz,şeker ve biraz unu(birazını sonra ekleyebilirsiniz) karıştırıp ortasını açın.Yağ eritip,sıvıyağı ve sütü de ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Hamur iyice kabarına kadar( bir kaba koyup üzerine poşet geçirirseniz ve tepsiyi üzerine koyarsanız daha kolay kabarır) bekleyip
daha sonra 7parçaya ayırın.Dha küçük yapmak isterseniz büyüklügünü kendiniz ayarlayabilirsiniz.Ben pogacadan büyük olsun istedim.
Bezelerden birisi tezgaha alınır ve uzunlamasına açılır.Yuvarlak yapmanız gerekmiyor.Üzerine tahinli arışımdan bolca sürün.
Ama kenarının birine çok yaklaştırmayın,kapanması zor oluyor.Sonra kenarından sararak rulo yapın.Hepsini tepsiye koyup 5-10dk daha bekletin.Orada da kabarınca yeniden tezgaha alıp elinizle ileri geri yaparak uzun bir ip haline getirin.
Kendi etrafında dolarken tahinden yine sürün.Yağlanmış tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serperek önceden ısıtlmıs fırına verin.Üzeri kızarana dek pişirin.
Çok fırında kalmasın yoksa kıtır kıtır olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder