PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA 265. TARİF ADI: SİVAS İÇLİ KÖFTESİ PATATESLİ GÖNDEREN: http://nurumsun32.blogcu.com/
Kullanilacak Malzemeler1 corba kasesi kadar ince bulgur1 yumurta, 2-3 yemek kasigi kadar un, karabiber kimyon,tuz, ve ilik suIc malzememiz- 6-7 adet patatez ,1kurusogan,karabiber,kimyon,nane,kekik,kirmizi biber, tuz ve siviyagYapilisi ....ilk önce bulgurmuzu yogurma kabimiza alip ilik suyla islayarak yumusamaya birakalim. diger tarafta hasladigimiz patazlerimizi ezerek püre haline getilerim . küp seklinde dogradigimiz soganimizi siviyagda pembelestirelim ve icine istegimiz miktarda bahalatlarimiz nane kekik ve kirmizi biber koyrak patazellerimizen üzerin dökerek karistiralim tuzunu ayarlayip sogumaya birakalim ( ic soguk olmali yoksa köfteler piserken dagilir) kabaran bulgurumuzu su ilavesi yaparak yoguralim kivama geldiginde icine unu biraz baharatlardan tuz ve yumurtamizi ekleyip harcimizi hazirlayalim.hazirladigimiz harctan yumurta büyüklünde parcalar alarak elimizde yuvarlayalim ortasindan isaret parmagimizla döndere döndere acalim icine bir kasik icten koyup yine dikkatli bir sekilde her tarafini kapatip yuvarlak sekil verelim, bu sekilde köftelerimizi hazirlayalimPisirme. bir büyükce tenceremize bol su koyup kaynatalim birazda tuz eklemeyi unutlmaylim kaynayan suyumuza köfetelrimizden koyup pisirelim (ben tek sira olarak pisiriyorum üst üste koymuyorum köftelerim dagilmasin diye ve tenceremizin kapagini kapatmayalim) bu sekilde köftelerimizi haslayalim. üzerine erittigimiz tereyagini dökelim ve servis yapalim, arzuya göre tereyaginin icine salca da konulabilir zevkinize kalmis..
Kullanilacak Malzemeler1 corba kasesi kadar ince bulgur1 yumurta, 2-3 yemek kasigi kadar un, karabiber kimyon,tuz, ve ilik suIc malzememiz- 6-7 adet patatez ,1kurusogan,karabiber,kimyon,nane,kekik,kirmizi biber, tuz ve siviyagYapilisi ....ilk önce bulgurmuzu yogurma kabimiza alip ilik suyla islayarak yumusamaya birakalim. diger tarafta hasladigimiz patazlerimizi ezerek püre haline getilerim . küp seklinde dogradigimiz soganimizi siviyagda pembelestirelim ve icine istegimiz miktarda bahalatlarimiz nane kekik ve kirmizi biber koyrak patazellerimizen üzerin dökerek karistiralim tuzunu ayarlayip sogumaya birakalim ( ic soguk olmali yoksa köfteler piserken dagilir) kabaran bulgurumuzu su ilavesi yaparak yoguralim kivama geldiginde icine unu biraz baharatlardan tuz ve yumurtamizi ekleyip harcimizi hazirlayalim.hazirladigimiz harctan yumurta büyüklünde parcalar alarak elimizde yuvarlayalim ortasindan isaret parmagimizla döndere döndere acalim icine bir kasik icten koyup yine dikkatli bir sekilde her tarafini kapatip yuvarlak sekil verelim, bu sekilde köftelerimizi hazirlayalimPisirme. bir büyükce tenceremize bol su koyup kaynatalim birazda tuz eklemeyi unutlmaylim kaynayan suyumuza köfetelrimizden koyup pisirelim (ben tek sira olarak pisiriyorum üst üste koymuyorum köftelerim dagilmasin diye ve tenceremizin kapagini kapatmayalim) bu sekilde köftelerimizi haslayalim. üzerine erittigimiz tereyagini dökelim ve servis yapalim, arzuya göre tereyaginin icine salca da konulabilir zevkinize kalmis..
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder