PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
257. TARİF ADI: SÜTLÜ İRMİK TATLISI
1 kg süt
1 su bardağı irmik
8 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı hindistan cevizi fındık
HAZIRLANIŞI:
HAZIRLANIŞI:
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Islatılmış borcam veya bir tepsiye döküp soğutun.Üzerini fındıkla süsleyip dilimleyerek soğuk servis yapın.
Arzuya göre tarçında ilave edilebilir.
Arzuya göre tarçında ilave edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder