PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA 176. TARİF ADI: ŞALGAM DOLMASI GÖNDEREN: http://sarmasikgullerim.blogcu.com/
MALZEMELER
2 kilo şalgam
1 kilo kıyma
2 baş orta büyüklükte kuru soğan
1 yemek kaşığı kuru reyhan
1 çay bardağı pirinç veya bulgur
tuz,karabiber,tereyağ ve 1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak
1 kase yoğurt
YAPILIŞI
---Tencerede yağı kızdırıp salçayı yağda erinin ve bir kenara bırakın..
---Şalgamları iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve halkalar halinde dilimleyin...şalgamlarınız büyükse benim gibi yarım halkalara bölün...
---derin bir kaba kıymayı koyun....içine ince doğranmış soğanı reyhan, pirinç,karabiber,tuzunu ekleyip birbirini tutuncaya kadar yoğurun..
---hazırladığınız kıymayı şalgam dilimlerinin arasına yerleştirip salçayı erittiğiniz tencereye dizin..
---bütün şalgamları bu şekilde yapıp bitirdikten sonra tencereyi ateşe alın ve üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakın...
---40-45 dak sonra yemeğiniz pişmiş olacaktır...servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt serpip servis yapın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder