28.01.2009
LEBLEBİLİ KURABİYE
YİYENLERE, KURABİYEDEN BİLDİK BİR TAT ALIP (leblebi), NE OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜRÜREN VE AĞIZDA DAĞILAN HARİKA BİR LEZZET. SİZ DE TEREDDÜTSÜZ DENEYEBİLİRSİNİZ, SONUÇ MÜKEMMEL..
MALZEMELER:
250 gr. yumuşatılmış margarin
2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta (birinin akı ayrılacak)
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı tuzsuz leblebi tozu (ben hesapladım, 120 gr. leblebiden çıkıyor)
1 paket vanilya1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzeri için:ayırdığınız yumurta akı
ince çekilmiş ceviz içi
YAPILIŞI:
Margarin ile toz şekeri karıştırma kabına alıp birlikte yoğurun. Yumurtaları ve sütü ilave edip iyice yedirin. Leblebi tozunu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak top şeklini verin. (Yassıltmayın, fırında pişerken yayılma payı olsun). Önce yumurta akına, sonra çekilmiş cevize batırıp fırın tepsisine dizin. 180 derecede pembeleşene kadar pişirin. AFİYET OLSUN...
BU TARİFİ VE DAHA FAZLASINI http://lezzetgemisi.blogspot.com/ ADRESİMDE BULABİLİRSİNİZ.
SEVGİLER, ÖZLEM.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder