24.01.2009
LİMONLU KEK
PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
206. TARİF ADI: LİMONLU KEK
GÖNDEREN: http://sarayimiz.blogcu.com/
Malzemeler:
4 yumurta
250 gr. margarin
200 gr. toz seker
1 paket vanilya sekeri
2 yemek kasigi limon suyu
10 damla limon aromasi
400 gr. un
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
125 ml.süt
DİĞER KEK TARİFLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
Yapilisi
Margarin,seker ve vanilya sekeri mikserle 3 dakika cirpilir tek tek yumurtalar eklenerek cirpmaya devam edilir,sirayla limon suyu,limon aromasi,un,tuz,süt,kabartma tozu eklenerek cok az daha cirpilip yagli kaliba dökülerek 180° isitilmis firinda 55 dakika pisirilip üzeri limon kabugu rendesiyle süslenir ve afiyetle yenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder