PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
222. TARİF ADI: Süper Çikolatalı Yaş Pasta
GÖNDEREN: http://mutfakca.blogspot.com/ /
Malzememiz:
Pandispanyamız için:
- 8 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı sinangil kakaolu kek un
- yine 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı dolusu nescafe klasik
- yarım su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı şeker
Kremamız için:
- 3 paket krema (600ml)
- 3 paket bitter (240 gr)
Yapılışı:
Öncelikle kremamız bir küçük tencereye dökülür. İçine küçük parçalara bölünmüş çikolata eklenir, kısık ateşte çok sık olmayacak şekilde karıştırılarak eritilir.
Çikolatalar eridkten sonra kremamız soğumaya bırakılır.İyice soğuduktan sonra mikserle çırpılır.Kremamız hazır.Gelelim pandispanyanın yapılışına:Sıcak suyun için şekeri ve nescafeyi katıp erimesini sağlayalım. Soğuması için bir kenara bırakalım.
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayıralım. Yumurta akına şekerin yarısını ekleyip mikserle katılaşana kadar çırpalım.
Ayrı bir kapta yumurta sarısını kalan şekerle beyazlaşana kadar çırpalım. Soğumuş olan nescafeyi yumurta sarısına ekleyin karıştıralım.
Yumurta akına ilave edip karıştıralım. Diğer un, kakao, nişastayı karıştıralım, eleyip karışıma iki aşamalı ekleyip , karıştıralım.Altına yağlı kağıt serilmiş 22 cm. iki ayrı kelepçeli kalıba paylaştıralım. Önceden ısınmış 185 derecede pişirelim. 1 gece dinlensin ya da 5 saat. Pandispanyaları iki pata ayıralım.
Toplam 4 pat elde ediyoruz.
Her katı sekerli sütle veya su ile az ıslayalım ve kremadan sürelim. Eşit bir şekilde sonra diğer patlara da aynı işlemi yapalım. En üste ve kenarlara kremadan sürelim dolapta 2 saat dinlensin tekrar kalan kremadan sürelim, düzeltip süsleyelim.
Tekrar dolapta dinlendirelim. Artık pastamız servise hazırdır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder