PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
216. TARİF ADI: YALANCI KÖFTE (GILIKO)
GÖNDEREN: http://handanistan.blogcu.com/
MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI İRİ BULGUR
YARIM SU BARDAĞI UN,
TUZ VE BULGURU DEMLEMEK İÇİN YETERİNCE SU
ÜZERİ İÇİN:TEREYAĞIYOĞURT (İSTENİRSE SARIMSAKLI )
HAZIRLANIŞI:
BULGUR ÇOK İYİ PİŞECEK ŞEKİLDE DEMLENİR, SUYUNU İYİCE ÇEKİNCE UN KATILARAK TAHTA BİR KAŞIKLA YEDİRİLİR. ELİMİZ DAYANACAK ISIYA GELİNCE FAZLA SOĞUTMADAN ŞEKİLLENDİRİP SERVİS TABAĞINA ALINIR. İSTEĞE GÖRE ÇOK AZ HAŞLANIP SÜZÜLEDEBİLİR, ÜZERİNE YOĞURT VE TEREYAĞI DÖKÜLEREK SERVİS YAPILIR RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder