27.01.2009
ISPANAKLI KİŞ
PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
244 TARİF ADI: ISPANAKLI KİŞ
GÖNDEREN: http://nurdaninmutfagi.blogcu.com/ /
Malzemeler:
Taban hamuru:
200 gr. margarin
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3, 5 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
Kiş harcı:
2 yumurta sarısı
1 paket sıvı krema ( 200 ml)
1 çay bardağı yağlı beyaz peynir rendesi
1,5 çay bardağı kaşar peynir rendesi
1 yemek kaşığı mısır unu
Ara harç:
500 gr. ıspanak
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz ve kara biber
Yapılışı:
Taban hamuru için; margarin eritilir, yoğurt, yumurta eklenip karıştırılır.
Un, kabartma tozu, tuz ilave edilerek yumuşak poaça kıvamında hamur hazırlanır.
Yağlanmış tart kalıbına kenarları yükseltilerek yayılır.
Ara harcı için;
yağda yemeklik doğranmış soğan kavrulur, yıkanıp doğranmış ıspanaklar, tuz ve karabiber eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Ispanaklar yumuşayınca ocaktan alınıp, ılımaya bırakılır( kavururken su konmaz).
Hamurun üstüne ıspanak yerleştirilir.
Kiş harcı için;
krema, yumurta sarıları, peynir rendeleri, mısır unu karıştırılır.Ispanağın üstüne yayılır.Ön ısıtma yapılmış fırında 200 derecede pişirilir.
Ilık olarak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder