PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
112. TARİF ADI: UN HELVASI GÖNDEREN:http://baharhabercisiyim.blogcu.com
MALZEMELER:
½ un,
250 gr tereyagi/margarin ya da siviyag da olabilir.
dileyen fistikta ekleyebilir, benim cocuklar sade seviyor onun icin ben eklemiyorum.
SERBET ÍCÍN:
3 su bardagi tozseker,
3½ su bardagi su.
YAPILISI:
Helvayi yapacagimiz genisce bir tavada tereyagini eritiyoruz,
unu ekleyip miyanesi gelinceye kadar ( yani un iyice kavrulup, yagini salincaya kadar) iyice kavuruyoruz,
hazirladigimiz serbeti karisim esliginde kavurulmus una ekliyerek helvayi elde etmis oluyoruz, kasikla sekil vererek soguduktan sonra servis yapiyoruz.
AFÍYET OLSUN
21.01.2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder