9.01.2009
TEK KİŞİLİK KETE
PORSELEN DEMLİKTE 33. HAFTA 29 .TARİF ADI:TEK KİŞİLİK KETE
GÖNDEREN: http://elmaninkabugu.blogspot.com
malzemeler:
3 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 yaşmaya
1 çay bardağı sıcak su
1 kesme şeker
tuz
un
iç malzeme:
5-6 kaşık tereyağ
4-5 kaşık un
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
üstü için:
1 yumurta sarısı
yapılışı:
öncelikle içi hazırlayalım.tavaya tereyağ ve un konulup iyice kavrulur.1 tatlı kaşığı tuz eklenip soğumaya bırakılır.istenirse bence koyun içine bir su bardağı dövülmüş ceviz eklenir.
hamuru için maya ve şeker sıcak suda eritilip kabarması beklenir.hamur kabına süt,yağ tuz ve maya karışımı eklenip hafif yumuşak bir hamur yapılır.(normalde eskiden annem bu hamuru bekletip mayalandırıyordu şimdi ise bu işlemi keteleri yaptıktan sonra tepside yapıyor)
hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alınır. yağ sürülmüş yerde iyice elle açılır. içine iç malzeme konup rolu yapılır ve kendi etrafında döndürülüp şekil verilir.fırın tepsisine dizilir.tepside 40-45 dakika bekletilip üzerine yumurta sarısı sürülür ve 175 derecede pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder