13.01.2009
Sebzeli Krep
sebzeli ve peynirli krep
Bizde krep cok sevilerek tüketilir Kimileri bunu sarelle yada recel yada bal kaymak koyup yerken bende bu hafta degişik olsun diye havuçve kabak karışımı ve peynir ve dereotu ile sarıp sonrasında dilimledim
krep hamuru için:
Malzemeler:* 1 yumurta * 1 bardak süt * 1 bardak un * 1 çay kaşığı tuz
Tüm malzemeleri önce bir kapta çırpıyoruz. Sonra sıcak tavaya kepçe ya da yemek kaşığı yardımı ile döküyoruz. Tavaya yayılan malzememiz piştiğinde bir tabağa alıyoruz.
iç malzemeleri :
sebzeli için: 1 adet havuç 1 adet kabak rendelenip az yagda kavrulur ve kreplere sarılıp bir tepsiye dizilir.tepsi sıcak fırına verilir .5 dk sonra alınır soguyunca dilim dilim kesilir resimdeki gibi...
peynirli iç için ise penir ve dere otu karıştırıp rulo yapılır yine fırına verilir ve dilimleyerek servis yapılır
mutlaka deneyin derim harika bir lezzet oldu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder