13.01.2009
GÜL TATLISI
PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
16 .TARİF ADI: GÜL TATLISI
GÖNDEREN:... http://fatmacalezzetler.blogcu.com/
MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı margarin(eritilmiş)
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
kabartma tozu,
vanilya
aldığı kadar un
1 su bardağı ceviz
ŞERBETİ İÇİN
2/5bardak şeker
3 bardak su
YAPILIŞI:
Sıvı malzemeler bir kabın içine konularak çırpılırsonra un , kabartma tozu ve vanilya eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur, hamurdan parçalar alarak merdaneyle açılırbir çay bardağı yardımıyla şekiller çıkarılır . Bu şekillerin 4tanesininuçları birbirine değecek şekilde yerleştirilir ,en son hamurun üzerine cevizkunularak rulo biçimde sarılır ve ortadan kesilerek tepsiye dizilir .Bu arada gül formu verilmiş olur,diğer hamurlarda aynı biçimde yapılır .200 derecede pişirilirılık şerbet dökülür.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder