TARİFİ GÖNDEREN:DENİZ (KALPKURABİYE )
TARİF ADI:FISTIKLI ŞÖBİYET
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ KALPKURABİYE (DENİZ) ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
BU TARİF SEVGİLİ KALPKURABİYE (DENİZ) ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler:
1 pk. milföy hamuru (ben pınar marka kullanıyorum çünkü tuzlu gibi olmuyor çok lezzetli)
1 su bardağı antep fıstığı ceviz veya fındıkta olabilir
100 gr. tereyağı
Şerbeti için (soğuk şerbet olacak):
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
Yapılışı:
Şerbet malzemeleri karıştırılıp kaynatılır soğumaya bırakılır.
Buzluktan çıkıp hafif yumuşayan milföyler dört eşit parçaya bölünür.
Her parçanın içerisine bir çay kaşığı kadar antep fıstığı konulup çaprazından katlanır sonuçta üçgen şekli elde edilir.
Her parçaya aynı işlem uygulanıp yağlanmış tepsiye sıralanan tatlılarımızın üzerine eritilen tereyağı gezdirilir ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçen tatlılarımız soğuk şerbet ile buluşturulur ve 1,5 sat kadar dinlendirilip üzerine fıstık serperek servis edilir..
Konuklarınız hayran kalacak denendi garanti veiyorum:))
Afiyet bal şeker olsun.. Cümleden hayırlı iftarlar..
3 yorum:
Merhaba. Yeni tarifim hazır; Beli Kırık. Kolaylıklar diliyorum.
Tarifim hazır canım gelip alabilirsin tatlı tarifim var lokma kolay gelsin sevgiler...
canım tarifim hazır çikolatalı etimek tatlısı sana kolaylıklar birde bir şey soracağım dün öğrettiğin ileri kayıt aynı gün için olmuyor mu denedim yapamadım çünkü sevgiler öptüm
Yorum Gönder