TARİFİ GÖNDEREN : EYLEM
TARİF ADI : Sebzeli Pilav ve Yeşil Fasulye
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ EYLEM ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Sebzeli Pilav
Malzemeler:
2 su bardagı pirinç
1 adet patlıcan
1 adet havuç
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
biraz haşlanmış veya konserve bezelye
3,5 su bardagı sıcak su
tuz
Az tereyag ve az sıvıyag karışımı
Pirinçler ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilir.Bu arada diger malzemeler havuç,yeşil ve kırmızı biber soyulup ufak ufak dogranır.Patlıcan alaca soyulup acısı çıkması için tuzlu suda bir süre bekletilir.Ve sonra bu sudan çıkartılıp yıkanır.Tencereye yaglar konup içine tuzlu sudan çıkarılıp birkaç defa yıkanmış pirinçler ilave edilerek agır ateşte bir süre kavrulur.Sonra sırasıyla havuç,yeşil ve kırmızı biber ve patlıcanlar eklenir.ve kavrulmaya devam edilir.Malzemeler pişene kadar bu işlem devam eder.Ve sıcak su ilave edilir.Ve tuzu atılarak içine tavuk bulyon konulur kısık ateşte pişmeye bırakılır. (Eger bu işlemler zor geldiyse hazır garnitürde kullanabilirsiniz.)
Afiyet olsun.
Yeşil Fasulye
Malzemeler:
yarım kilo yeşil fasulye
2 adet domates
1 adet kuru sogan
1 yemek kaşıgı domates salçası
tuz,kırmızı biber,karabiber
su
sıvıyag
Fasulyeler yıkanır ve istenilen şekilde dograndıktan sonra kılçıkları ayıklanır.Tencereye sıvıyag alınır ve yemeklik dogranmış sogan ilave edilir.Sogan pembeleşince salçası ilave edilir ve bir süre karıştırılır.Üstüne fasulyeler eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.Son olarak üstüne kabukları soyularak ufak dogranmış domates ilave edilir ama karıştırılmaz bir süre domatesin suyu ile pişmesi için kapagı kapatılır ve altı kısılır.Domatesle riyice ezilip fasulyeler sararmaya başlayınca suyu ve baharatları ilave edilir ister normal tencerede ister düdüklü tencerede pişmeye bırakılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder