TARİF NO: 37
TARİFİ GÖNDEREN:KESKİNLİ
TARİF ADI:VELİBAH PATATESLİ MAYALI ÇÖREK
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ KESKİNLİ (AYSEGÜL) ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
*** VELIBAH TARIFI PATATESLI MAYALI CÖREK ***
MALZEMELER:
* 1 Kg un
* Yarim paket yas maya
* Yogurmak icin ilik su
* 1 Taltli kasigi seker
* 1 Tatli kasigi tuz
ICI ICIN :
* 5-6 tane patates
* 1 adet kuru sogan
* Tuz ,Pulbiber, Karabiber
* 3 yemek kasigi sivi yag
ÜZERINE SÜRMEK ICIN:
* Tereyag
YAPILISI:
* Patatesleri haslayin ve kenara alin
* Unu yogurma kabina alin ortasini acin seker ve
mayayi koyun üzerine ilik su gezdirip mayanin
az kabarmasini bekleyin
* Unun kenarlarinatuzu serpistirin,
* Azar azar ilik su ilave ederk özlü ve kulak memesi
yumusakliginda bir hamur yogurun
* Hamuru yaklasik 1 saat mayalanmaya birakin
* Haslamis oldugunuz patatesleri rendeleyin veya ezin
* Icine soganlari incecik dograyin baharatlari da
katip karistirin
* Hamuru bezelere ayirin elinizle cok kücük acip
icine patatesli icden koyun büzdürürek kapatin
* Ek yerleri alta gelecek sekilde önce az elimizle
sonra merdane veya oklava ile acin pisireceginiz
tavanin büyüklügünce
* Arkali önlü tavanizda pisirin bütün hamur bitene kadar
* Sonra tereyag ile yaglayin Sicak sicak yiyin
*** AFIYET OLSUN ***
SAHUR ICIN ENFES VE DOYURUCU TOK TUTUCU
BIR TARIF SIZE MUTLAKA DENEYIN .......
TARİFİ GÖNDEREN:KESKİNLİ
TARİF ADI:VELİBAH PATATESLİ MAYALI ÇÖREK
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ KESKİNLİ (AYSEGÜL) ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
*** VELIBAH TARIFI PATATESLI MAYALI CÖREK ***
MALZEMELER:
* 1 Kg un
* Yarim paket yas maya
* Yogurmak icin ilik su
* 1 Taltli kasigi seker
* 1 Tatli kasigi tuz
ICI ICIN :
* 5-6 tane patates
* 1 adet kuru sogan
* Tuz ,Pulbiber, Karabiber
* 3 yemek kasigi sivi yag
ÜZERINE SÜRMEK ICIN:
* Tereyag
YAPILISI:
* Patatesleri haslayin ve kenara alin
* Unu yogurma kabina alin ortasini acin seker ve
mayayi koyun üzerine ilik su gezdirip mayanin
az kabarmasini bekleyin
* Unun kenarlarinatuzu serpistirin,
* Azar azar ilik su ilave ederk özlü ve kulak memesi
yumusakliginda bir hamur yogurun
* Hamuru yaklasik 1 saat mayalanmaya birakin
* Haslamis oldugunuz patatesleri rendeleyin veya ezin
* Icine soganlari incecik dograyin baharatlari da
katip karistirin
* Hamuru bezelere ayirin elinizle cok kücük acip
icine patatesli icden koyun büzdürürek kapatin
* Ek yerleri alta gelecek sekilde önce az elimizle
sonra merdane veya oklava ile acin pisireceginiz
tavanin büyüklügünce
* Arkali önlü tavanizda pisirin bütün hamur bitene kadar
* Sonra tereyag ile yaglayin Sicak sicak yiyin
*** AFIYET OLSUN ***
SAHUR ICIN ENFES VE DOYURUCU TOK TUTUCU
BIR TARIF SIZE MUTLAKA DENEYIN .......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder