TARİF NO: 45
TARİFİ GÖNDEREN: BÜLENT MENEKŞE
TARİF ADI: ADANA KEBABI (MANGAL DA)
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ BÜLENT MENEKŞE ABİME AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
TARİFİ GÖNDEREN: BÜLENT MENEKŞE
TARİF ADI: ADANA KEBABI (MANGAL DA)
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ BÜLENT MENEKŞE ABİME AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
ADANA KEBABI
Arkadaşlar size Devamlı yapmış oldugum,
hem cok ucuza, hemde lezzet den ödün vermeden,
Adana Kebab'ının yapımını anlatacagım.
MALZEMELER :
500 gr.kıyma yagsız : 8.tl
4 adet domates : 250 krş
100 grm süs biber : 150 krş
2 sogan : 100 krş
2 salatalık : 100 krş
ayrıca içine atacagımız :
1 çay kaşığı kara biber
4 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı adana harcı yada köfte harcı 500 krş
1 kilo mangal kömürü cok cok yeter 1. tl
1,5 subardağından ekmek yerine pilav 1.tl
hepsi 11.tl eder
not: kimi zaman içine 3 , 4 diş sarmısak veya başka baharatta atabilirsiniz
o sizin tercihinize kalmış
Yalnız mangalda düşmesin diye başka hiç bir şey katmayın .
sevil abim baktımki yemek sende bende bir tarif yapayım dedim
hep bayanlar yapmış valla bende yapayım dedim
aslında bazı yemekleri öyle bir yaparımki
çocuklar her zaman isterler
ADANA KEBABI
Arkadaşlar size Devamlı yapmış oldugum,
hem cok ucuza, hemde lezzet den ödün vermeden,
Adana Kebab'ının yapımını anlatacagım.
MALZEMELER :
500 gr.kıyma yagsız : 8.tl
4 adet domates : 250 krş
100 grm süs biber : 150 krş
2 sogan : 100 krş
2 salatalık : 100 krş
ayrıca içine atacagımız :
1 çay kaşığı kara biber
4 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı adana harcı yada köfte harcı 500 krş
1 kilo mangal kömürü cok cok yeter 1. tl
1,5 subardağından ekmek yerine pilav 1.tl
hepsi 11.tl eder
not: kimi zaman içine 3 , 4 diş sarmısak veya başka baharatta atabilirsiniz
o sizin tercihinize kalmış
Yalnız mangalda düşmesin diye başka hiç bir şey katmayın .
Malzemelerimizi tepsiye koyuyoruz
Hepsini güzelce karıştırıyoruz aynen hamur yoğurur gibi
Güzelce karıştırdıktan sonra yapımına başlıyoruz
Arkadaşlar içine başka hiç bir şey atmıyoruz
ARKADAŞLAR burda küçük bir kaba su katıyoruz,
elimiz ete yapışmaması için ara sıra elimizi islatacagız
Devam adana şişine avucumuzla yapıştırıyoruz
Elinizi devamlı suda ıslatınız kurudukça
Daha güzel yapışır ıslak elle
ve tam 10 adet yaptım
ARKADAŞLAR BURASI MANGALIN PÜF NOKTASI
HERKES MANGAL ATEŞİNDE ŞİŞTE ETİN DURMADIGINDAN ŞİKAYET EDER
OYSA ÇOK BASİTTİR
MANGALA ŞİŞ LERİ KOYDUKTAN HEMEN 10 SANİYE SONRA TERSİNE ÇEVİRİN
VE BİR DAHA DÜŞMEDİGİNİ GÖRECEKSİNİZ..
afiyet olsun
canı çekenler hakkını helal etsin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder