TARİF NO: 44
TARİFİ GÖNDEREN: ARZUMCUM
TARİF ADI: *** KIYMALI HİNGEL - PATATESLİ HİNGEL ***
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ ARZUMCUM ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
** KIYMALI HİNGEL - PATATESLİ HİNGEL **
İftar sofraları için nefis bir seçeneğim var sizlere. Mantının değişik bir şekli diyebiliriz Hingel için. Katlama şekli biraz farklı. İç malzeme olarak kıymalı ve patatesli olarak hazırladım. Her ikiside enfes oldu. Bizim evde Hingel çok sevilir ve yapılır. Ama şimdiye kadar hiç patatesli yapmamıştım. Patatesli,Yoğurtlu-Sarımsaklı Velibah olarak tarif geldi Jale İnce Hanımdan.Bende denedim.Çok güzel oldu,çok beğendik.Teşekkürler ediyorum.
Bu muhteşem tarifimi etkinliğe gönderiyorum.
Malzemeler:
Hamur İçin: Un, ılık su, tuz
Kıymalı İç Malzeme: Kıyma,karabiber,pulbiber,tuz,kimyon ve sarımsak Patatesli İç Malzeme: Haşlanmış patates,karabiber,pulbiber,tuz,kimyon,nane
Üzeri İçin: Sarımsaklı yoğurt
Tereyağ ve pulbiber
Yapılışı:
Un,ılık su ve biraz tuz ilavesiyle katı bir hamur yoğurun. Yarım saat dinlendirin ve bezelere ayırın. İnce bir yufka açın ve yuvarlak bir kalıpla yada bardakla kesin ( Yufkaların kenarlarından çıkan,yani artan parçaları tekrar yoğurup;onlarıda hingel yapımında kullanın ). İçlerine bir parça kıymalı harçtan koyun ve dilediğiniz şekillerde kapatın.Kıymalı harç için; bir kaseye kıymayı,tuzu,karabiberi,pulbiberi,kimyonu ve ezilmiş sarımsakları alıp; iyice karıştırın. Büyük bir tencerede suyu kaynatıp; tuz ve biraz sıvıyağ ilave edin.Kaynayan suya hingelleri atın ve pişirin. Hingeller suyun yüzüne çıkıyorsa pişmiş demektir. Bir süzgeç yada kevgir yardımıyla hingelleri büyük bir servis kabına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve tereyağda kızdırdığınız pulbiberide üzerine gezdirin. AFİYET OLSUN.
Patatesli Hingel için; iç malzeme olarak haşlanmış patatesleri bir kasede ezin ve içine tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,nane ekleyip,karıştırın.Tupperware Mantıcı aletine açtığınız yufkayı serin ve yuvarlak olan kısımlarına patatesli içten koyun.Üzerine tekrar yufka kapatın ve oklavayla üzerinden geçin.Kıymalı Hingele uygulanan pişirme işlemlerini Patatesli Hingelede uygulayın.
Tupperware Mantıcı süper bir alet. Mantı yapımı çok kolaylaşıyor bu alet sayesinde. Bence hamur işlerini seven ve bu işlerle uğraşan hanımların mutfağında mutlaka olması gereken bir gereç. Artık Tupperware Mantıcı ile mantı yapmak, çok pratik ve zevkli.
TARİFİ GÖNDEREN: ARZUMCUM
TARİF ADI: *** KIYMALI HİNGEL - PATATESLİ HİNGEL ***
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ ARZUMCUM ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
** KIYMALI HİNGEL - PATATESLİ HİNGEL **
İftar sofraları için nefis bir seçeneğim var sizlere. Mantının değişik bir şekli diyebiliriz Hingel için. Katlama şekli biraz farklı. İç malzeme olarak kıymalı ve patatesli olarak hazırladım. Her ikiside enfes oldu. Bizim evde Hingel çok sevilir ve yapılır. Ama şimdiye kadar hiç patatesli yapmamıştım. Patatesli,Yoğurtlu-Sarımsaklı Velibah olarak tarif geldi Jale İnce Hanımdan.Bende denedim.Çok güzel oldu,çok beğendik.Teşekkürler ediyorum.
Bu muhteşem tarifimi etkinliğe gönderiyorum.
Malzemeler:
Hamur İçin: Un, ılık su, tuz
Kıymalı İç Malzeme: Kıyma,karabiber,pulbiber,tuz,kimyon ve sarımsak Patatesli İç Malzeme: Haşlanmış patates,karabiber,pulbiber,tuz,kimyon,nane
Üzeri İçin: Sarımsaklı yoğurt
Tereyağ ve pulbiber
Yapılışı:
Un,ılık su ve biraz tuz ilavesiyle katı bir hamur yoğurun. Yarım saat dinlendirin ve bezelere ayırın. İnce bir yufka açın ve yuvarlak bir kalıpla yada bardakla kesin ( Yufkaların kenarlarından çıkan,yani artan parçaları tekrar yoğurup;onlarıda hingel yapımında kullanın ). İçlerine bir parça kıymalı harçtan koyun ve dilediğiniz şekillerde kapatın.Kıymalı harç için; bir kaseye kıymayı,tuzu,karabiberi,pulbiberi,kimyonu ve ezilmiş sarımsakları alıp; iyice karıştırın. Büyük bir tencerede suyu kaynatıp; tuz ve biraz sıvıyağ ilave edin.Kaynayan suya hingelleri atın ve pişirin. Hingeller suyun yüzüne çıkıyorsa pişmiş demektir. Bir süzgeç yada kevgir yardımıyla hingelleri büyük bir servis kabına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve tereyağda kızdırdığınız pulbiberide üzerine gezdirin. AFİYET OLSUN.
Patatesli Hingel için; iç malzeme olarak haşlanmış patatesleri bir kasede ezin ve içine tuz,karabiber,pulbiber,kimyon,nane ekleyip,karıştırın.Tupperware Mantıcı aletine açtığınız yufkayı serin ve yuvarlak olan kısımlarına patatesli içten koyun.Üzerine tekrar yufka kapatın ve oklavayla üzerinden geçin.Kıymalı Hingele uygulanan pişirme işlemlerini Patatesli Hingelede uygulayın.
Tupperware Mantıcı süper bir alet. Mantı yapımı çok kolaylaşıyor bu alet sayesinde. Bence hamur işlerini seven ve bu işlerle uğraşan hanımların mutfağında mutlaka olması gereken bir gereç. Artık Tupperware Mantıcı ile mantı yapmak, çok pratik ve zevkli.
1 yorum:
sevil abla hayırlı ramazanlar tarifim hazır seni bekliyor etkinlikte kolaylıklar diliyorum. bende benim etkinliğime bekliyorum
sevgiler,
Yorum Gönder