TARİFİ GÖNDEREN: KARAKAZANDAN
TARİF ADI: ETLİ BULGUR PİLAVI
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ KARAKAZAN ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler.
◦Pilavlik bulgur ( miktari kisi sayisina göre)
◦250gr kusbasi et, kurusogan
◦Karabiber, tuz,siviyag.
◦Bir kasik karisik salca.
◦Etin suyuna biraz ek olarak normal su.
Yapilsi.
Ilk olarak etler düdüklü de haslanir.Pilav tenceresine yag konur soganlar pembelesinceye kadar kavrulur, bulgur ilave edilip kavurmaya devam edilir salcasi da eklenir bir iki daha döndürülür,ardindan etler eklenir tuz karabiber koyduktan sonra suyu katilir.Tencerenin agzi kapatilir kisik ateste pisirilir,kendini cekene kadar pilav demlendirilir.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder