TARİF NO: 21
TARİFİ GÖNDEREN : NASİBİM (PORSELEN DEMLİK KURUCULARINDAN)
TARİF ADI :yaprak sarma
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ porselendemlik ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler:
•6-7 adet kuru soğan
•1 çay bardağı zeytinyağı
•2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
•2 su bardağı pirinç
•1 avuckuru nane azcık yenibahar
•1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
•1 tatlı kaşığı tarçın
•2 kesme şeker
•2 yemek kaşığı kuş üzümü
•1 su bardağı kıyılmış maydanoz
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 su bardağı kaynamış su
•yarım kg salamura asma yaprağı
•yarım çay bardağı zeytinyağı
•2 su bardağı kaynamış su
Yapılışı:
Yapraklar salamura ise 3 saat bol sıcak suda tutulur.
1. kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.
2. 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu koyun.tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.
3. diğer taraftasıcak sudaki yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla – 4-5 kez suyu değiştirerek – yıkayın.
4. pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). Ve uzun kesilmş avuc ekleyin.üzerlerine sarmaları dizin. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin.
5. yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin.üzerine yenden limon dilimleri ekleyin.zeytinyag gezdirin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder