TARİF NO: 19
TARİFİ GÖNDEREN :HÜLYA
TARİF ADI : MEYVELİ PARFE
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ HÜLYA ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı tereyağı
200 gr labne peyniri
7-8 tane kakaolu pedibör büsküvi
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 portakal kabuğu rendesi
1 kase vişne
2 adet sert şeftali
5 adet sert kayısı
Ön hazırlık olarak ;
Üzümlerimizi ılık suya koyup 10 dakika bekletip süzdürelim
Portakal kabuğunu rendeleyelim. ( Portakal kabuğu yoksa büyük bir limon kabuğu kullanalım)
Şeftalilerimizin kabuklarını soyup , kayısılarla beraber çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayalım.
Vişnelerimizin de çekirdeklerini çıkartalım ( Donmuş vişne kullanacaksanız suyunu iyice süzmek gerekir)
Ön hazırlıklarmızı tamamladıktan sonra krem şantimizi kabımıza boşaltıp sütle birlikte çırpalım . Bekletmeden pudra şekerini , oda sıcaklığında yumuşamış tereyağımızı ve labne peynirimizi katıp çırpalım. Son olarak kayısı, vişne , şeftali , üzüm, portakal kabuğu rendesi ve kırdığımız pedibör büsküvileri ekleyip parfemizi hazırlayalım.
Hazırladığımız parfemizi kalıbımıza koyup ( kalıbımıza aliminyum folyo veya streç film kaplıyalım ) buzdolabına kaldırıp donduralım . Servise sunmadan 3-4 saat önce dondurucudan çıkartıp buzdolabında saklayıp servis edelim..AFİYET OLSUN..
Tarifimi İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3' e ev sahibeliği yapan sevgili sevilciğime gönderiyor ve canım arkadaşıma kolaylıklar diliyorum...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder