Milföylü Börek (Kıymalı)
Günaydın sevgili ziyaretçilerim...
Bugün sizlere ister kahvaltıda tüketebileceğiniz isterseniz bir misafir ağırlamasında yapabileceğiniz basit bir kıymalı börek ile karşınızdayım..
Kahvaltı deyince sadece pazar günleri kahvaltı yapabildiğimden çok özenirim ..Hani çok özenirsek güzel olmaz kabarmaz ya benim bu böreklerde onlardan oldu .Tadı nefis ama görüntüsü malesef tırtıl tırtıl oldu.Siz gene de bir deneyin derim super oluyor..
Kıymalı Milföy Böreği
Malzemeler :
Sıvıyağ ile ince ince doğradığımız soğanlar kavurulur.içerisine kıyma konur .
Kıyma suyunu salıp çekmeye başladıgında doğranmış biberler ve domatesler eklenir.Tuz ,karabiber ekledikten sonra pişen iç harcımız ocaktan alınır.
Dolaptan çıkartığımız milföyler iyice yumşayınca iç març malzemesinden bir miktar konur.Üzerine rendelenmiş kaşar eklenir.ve bohça yada üçgen şekilde kapatılır.Tüm milföylere aynı işlem uygulanır.En son olarak da yumurta sarısı sürülerek bir tepsi içerisine silikomat veya yağlı kağıt serilmiş tepside üzerleri kızarana dek pişirilir.
Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun..
Bugün sizlere ister kahvaltıda tüketebileceğiniz isterseniz bir misafir ağırlamasında yapabileceğiniz basit bir kıymalı börek ile karşınızdayım..
Kahvaltı deyince sadece pazar günleri kahvaltı yapabildiğimden çok özenirim ..Hani çok özenirsek güzel olmaz kabarmaz ya benim bu böreklerde onlardan oldu .Tadı nefis ama görüntüsü malesef tırtıl tırtıl oldu.Siz gene de bir deneyin derim super oluyor..
Kıymalı Milföy Böreği
Malzemeler :
- 1 paket milföy
- 250 gr kıyma
- 1 adet kurusoğan
- 2 adet sivri biber (minik minik doğranmış)
- 2 adet domates (minik minik doğranmş)
- Tuz
- YONCA sıvıyağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı MURATBEY kaşar peyniri (rendelenmiş)
Sıvıyağ ile ince ince doğradığımız soğanlar kavurulur.içerisine kıyma konur .
Kıyma suyunu salıp çekmeye başladıgında doğranmış biberler ve domatesler eklenir.Tuz ,karabiber ekledikten sonra pişen iç harcımız ocaktan alınır.
Dolaptan çıkartığımız milföyler iyice yumşayınca iç març malzemesinden bir miktar konur.Üzerine rendelenmiş kaşar eklenir.ve bohça yada üçgen şekilde kapatılır.Tüm milföylere aynı işlem uygulanır.En son olarak da yumurta sarısı sürülerek bir tepsi içerisine silikomat veya yağlı kağıt serilmiş tepside üzerleri kızarana dek pişirilir.
Sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun..
Yorumlar
Ellerine sağlık canım
Öptüm seni
öptüm...
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
elelrine kollarına sağlık,
afiyetler olsun size
öpüyorum hayatcım
Canım ellerine sağlık çalışan kadının en büyük yardımcısı bu hazır hamurlar ellerine sağlık canım misssler gibi kokusu geldi buralara....
İyi tatiller dilerim.......
Sevgili gülcüm güzel yorumun içi, teşekkür ederim.
buyur gel beraber çay ile içelim :))
sevgiler
sevgili tijencim güzel yorumun için teşekkür ederim
sevgiler
olmazmı ablacım sen iste yeter :)
güzel yorumun için teşekkür ederim
sevgiler
teşekkür ederim canım bende çok seviyorum ..
güzel yorumun için teşekkür ederim
sevgiler
evet ablacım önemli olan tadı demi :)
güzel yorumun için teşekkür ederim
sevgiler
canım benim al tabi afiyet olsun ..
güzel yorumun için teşekkür ederim
sevgiler
güzel yorumun için teşekkür ederim
sevgiler
güzel yorumun için teşekkür ederim
sevgiler
canım benim valla öyle en büyük kurtarıcım :)
güzel yorumun için teşekkür ederim
sevgiler
güzel yorumun için teşekkür ederim
sevgiler